Underhållande appar under påskhelgen

Tillhör Mobila applikationer av den 03/04/2012 0 Kommentarer

Spel och underhållning till iPhone och Android
MouthOff in action.

Snart är det påsk. För många innebär detta långledighet och till visso en hel del dötid. Så vad göra när abstinensen efter jobbet slår in?

Då har vi lite tips på roliga och kluriga spel som kan underhålla dig under semestern:

Angry Birds Space (Android, iPhone)
Dom flesta känner nog till denna spelklassiker. Sedan den släpptes i december 2009 så har spelet laddats ner 12 miljoner gånger. Den är omåttligt populär och har ett antal uppföljare. Idén är enkel. Spelaren använder en slangbella för att skjuta iväg fåglar mot grisar som är utplacerade i varierande byggnader med syftet att förstöra alla grisar på spelplanen. Angry Birds Space är den senaste uppföljaren. Spelet är utvecklat av Finlandsbaserade Rovio Mobile.

Draw something (Android, iPhone)
Draw Something är ett slags Pictionary till mobilen. Du väljer ett ord som du sedan ska rita medan din motspelare får gissa ordet utifrån din teckning.

Dead Space (Android, iPhone)
Sci-fi spelet Dead Space av speljätten Electronic Arts är ett tydligt bevis på hur fantastisk spelgrafiken har blivit för mobiler. Det är ett kusligt actionspel som utspelar sig på ett övergivet rymdskepp. Med andra ord inget för känsliga spelare. Spelet har tidigare funnits för Xbox 360, Playstation 3 och PC. Men sen ett tag tillbaka finns spelet även för Android och iPhone.

Color Monster (Android, iPhone)
Monstret är hungrig och du ska mata den med frukt. Dock är monstret kinkigt och vill bara ha frukt av ett visst färg. Pedagogiskt och lärorikt för dom små.

MouthOff (Android, iPhone)
Påskaftonens bästa partytrick. Välj ett ansikte i appen och lägg sedan mobilen framför munnen. Skratta, skrik, prata och ansiktet i appen kommer att animeras enligt dina ljud. Se även bilden överst i texten.

Aqua Baller (iPhone)
En uppdaterad version av det klassiska vattenleksaken. Spelaren ska försöka få igenom basketbollar att åka igenom basketkorgar genom att trycka på två knappar. Finns i fler varianter. Endast för iPhone.

Hair Salon (iPhone)
Underbart och populärt spel till iPhone från spelutvecklaren Toca Boca. Har du nånsin undrat hur det är att vara frisör? Nu kan du det, utan risk för bad hair day. Välj en figur från karaktärsgallerin och använd sedan fingrarna för att styla dina karaktär. Du kan göra allt från klippning, kamning, trimning och föning. Snyggt och underhållande både för dom små och dom stora.

Temple Run (Android, iPhone)
I detta omåttligt populära spel styr man en äventyrare, som efter att ha snott en värdefull figur från ett tempel, ska fly från elaka demonapor. Fartfyllt och snyggt!

MIG (Android, iPhone)
Här är ett spel för hela familjen. Skaka telefonen för att slå tärningarna och turas sedan om för att ställa frågorna. Nya spelare kan läggas till under spelets gång. Gjort för 2-6 spelare. Mobilvarianten innehåller över 700 aktuella svenska frågor.

Tetris (Android, iPhone)
Vi avslutar med en klassiker i riktig bemärkelse. Spelet uppfanns av den ryska matematikern Aleksej Pazjitnov och gavs ut först 1984. Sedan dess har den släppts på flera plattformar i olika varianter.

Glöm inte att påsken också är en tid då man kan umgås med familj och vänner. Har du tur med vädret så se till att njuta av det. Koppla bort tekniken för ett ögonblick och ut med dig!

Glad påsk önskar vi på XLNT!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>