Snygga spel till din smartphone

Tillhör Mobila applikationer av den 01/06/2012 0 Kommentarer

Canabalt, Android och iPhone
Fartfyllda spelet “Canabalt” av Semi Secret Software.

År 1978 släpps datorspelet Snake. Spelet var enkel och gick ut på styra en orm och plocka små punkter som ger poäng. Varje gång man plockade en punkt växte ormen och tog mer plats på spelplanen. Om spelaren råkade styra ormen in i sig själv slutade spelet. Något som till slut blir oundvikligt. Snake blev snabbt en klassiker. År 1998 valde det finska mobilföretaget Nokia Snake som standardspel på sina mobiltelefoner. Spelet blev då ett massivt succé.

Detta var sexton år sedan och mycket har hänt sedan dess. Grafiken och tekniken har blivit mer avancerad. Enkelheten i många videospel förblir. Spel som Wordfeud, Angry Birds och Rumble. Alla väldigt populära och väldigt enkla spel.

Här följer tips på några enkla och lite ovanliga spel till Android och iPhone:

Machinarium (Android, iPhone)
Populärt och prisbelönat spel där man styr en liten robrot vid namn Josef vars uppgift är att rädda sin lilla syster. Detta gör man genom att lösa pussel och mini-uppdrag på vägen. Snygga miljöer och bra musik gör denna lilla steampunk spel till ett nöje.

Minecraft (Android, iPhone)
Med hjälp av lego-liknande klossar kan man bygga oändliga världar och dela dessa vidare med sina vänner.

Osmos (Android, iPhone)
Vacker och prisbelönat spel. Här styr man ett organism som ska sluka mindre organismer. Dock ska man akta sig för dom stora organismerna som kan sluka en själv. Enkelt och snyggt om överlevnad. Bra musik också.

Another World (Android, iPhone)
Spelet Another World är en klassiker som släpptes först 1991. Nu har den dammats av, uppdaterats med HD-grafik och anpassats för smartphones. Man styr vetenskapsmannen Lester Knight Chaykin som har hamnat i ett alternativt universum och behöver hitta ett väg ut. Nostalgi värde!

Gunman Clive (Android, iPhone)
Svensk spel utvecklad av Bertil Hörberg. Spelet är ett plattformspel där huvudkaraktären, Gunman Clive, ska rädda borgmästarens dotter som har blivit kidnappad. Idén är enkel men det är den handritade grafiken som gör denna spel speciell.

Superbrothers: Sword & Sworcery EP (iPhone)
Ett väldigt unikt spel. Här gäller det att fäktas och lösa musikaliska problem. Det hela utspelar sig i en mytomspunnen värld. Denna prisbelönade och kritiker-rosade spel finns dock endast till iPhone.

World of Goo (Android, iPhone)
Med hjälp av så kallade Goo-bollar bygger ska man klara olika banor genom att bygga olika typer av konstruktioner. Stilistiskt, eget och prisbelönt.

Snuggle truck (Android, iPhone)
Ett gulligt racing-spel som går ut på en enda sak. Ta dig igenom olika vackra banor utan att tappa ett enda gossedjur. Gulligt värre!

Edge (Android, iPhone)
Snyggt pusselspel där man styr en kub runt olika plattformar. Kuben kan förflyttas med fingret, knapparna på mobilen eller genom att luta telefonen.

Canbalt (Android, iPhone)
I denna spel gäller det helt enkelt att springa för sitt liv. Ett väldigt fartfylld och enkelt spel som håller en på spänn. Spelets har cokså en otrolig retro-känsla vilket tillför lite extra spelglädje.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>